torsdag den 25. juli 2013

65-års gaven er færdig.

Så blev min 65-års fødselsdagsgave til min svigerinde færdig. Mønstret er en forenklet udgave fra "Quilt my design". Det smukke jordbærstof er købt hos "Købmandsgården" i Fjerritslev. Med dette stof, kan løberen jo vendes, og gaven bliver en "2 i 1 gave". Det er jo kun en fordel.

onsdag den 17. juli 2013

Til en værtinde gave.

Så fik jeg syet en lille værtindegave. Dette "rør" kan bruges til mange ting f.eks. til hæklenåle, kosmetik og til blyanter osv. Lynlåse i meter-mål købes hos "Hannes", og til dette rør bruger man kun ½ lynlås (den ene side), så jeg kan sy en mere i samme størrelse.

tirsdag den 16. juli 2013

Garn til vinteraftener.

Jeg kunne ikke lade være med at lade mig friste. "Garngaragen" sælger ud af deres dejlige tynde uld SAMARKAND. I går bestilte jeg 2 cones: 1 lys grå og en mørkere grå. Og "blomsterpakken" måtte jeg også have med på 300 g af de skønneste farver, som man ikke selv kan vælge. Pakken kom allerede i dag, så jeg kan gå og nusse og kikke - skønt. Jeg tænker på måske at strikke en vest i den ene farve og en sweater i den anden farve ( der kommer nok en pangstribe hist og her) - måske også en kort ærmet stribet sweater .. har jo LIDT mere garn på lager! Men først er der mange patchworkting, der skal sys, og når vinteren kommer med sne ude og tændte stearinlys inde, ja så er det strikketid! Dejligt, der er så meget, jeg har lyst til at lave. Men lige nu nyder jeg sommeren!

onsdag den 10. juli 2013

Til gaveskuffen.

Dejligt med 3 nye ting til gaveskuffen: 2 kosmetikpunge samt et rør - evt. til strikkepinde. Det går som smurt at sætte lynlås fra "Hannes" i, hun har en god anvisning på "you tube". Jeg vil lige sætte tynd lædersnor + et par perler i hullet på lynlåsen, så er den lettere at trække/få fat i. Mønstrene er fra en god veninde. Jeg har flere lag pladevat i, så "pungene" bliver lidt vamsede. Det er en god ide´ at stryge pladevatlagene sammen med yderstoffet på. Det kommer så til at hænge lidt sammen.

søndag den 7. juli 2013

"HØNSEHUS".

Så blev mit lille "hønsehus" færdigt. Jeg har syet mellemstørrelsen. Mønster i 3 størrelser kan købes hos "Hannes". Der følger stiv plast med til indmad. Hvis du vil sy flere, kan man bruge spillekort i stedet for plast. Jeg har købt mega spillekort til ca. kr. 12 hos "Søstrene Greene". Jeg syntes, det var lidt besværligt at ri tråde rundt i kanten af de 6 stykker stof og bagefter trække tråden til og sy på kryds og tværs på bagsiden. Jeg prøvede denne gang med små stykker tape, det fungerede fint.

lørdag den 6. juli 2013

God ide´.

Jeg har købt jumbo spillekort hos "Søstrene Greene" til godt kr. 12,-. Jeg har tegnet mønstre på 3 af kortene til en tre-sidet dims til fingerbøl, raflebæger eller til andre småting. Der er 6 mønstre i alt, 3 store og 3 lidt mindre. Der er limet pladevat på og klippet stof - et stykke til de 3 forsider og et andet stykke til de 3 indersider. Nu skal stofferne ries rundt i kanten, foldes rundt om de 6 mønstre, strammes til og slå en knude.De skal sys sammen 3 og 3, og den mindste boks kommes inden i den store. Derefter kastes der gennem lagene rundt i kanten. Jeg er spændt på at se min boks færdig.

tirsdag den 2. juli 2013

Ny lille pung.

Så lykkedes det at sy en lille pung "In the hoop" på broderimaskinen. Men det var ikke gået uden telefon hjælp fra en god patchwork veninde flere dage i træk!! Vejledningen er på 7 A4 sider, og teksten er på engelsk! Pungen måler sammenklappet 10 x 10 cm. Den er god til mønter, en læbestift eller lign. Der er 2 sorte lommer udvendigt, når pungen er lukket (med velcro). Det har været sjovt at få den syet, så jeg må hellere snart i gang igen med en, så længe jeg kan huske det. Mønstret er fra "Moose B Stitchin".