lørdag den 23. januar 2016

Det går lettere end forventet.


Jeg er godt i gang med at sy de kvarte cirkler sammen til 42 hele cirkler i 2 størrelser. Det går lettere, end jeg regnede med. Metoden er beskrevet godt i Helene Gravenhorsts bog. Jeg sætter 3 knappenåle i: en i begyndelsen, en i slutningen og en midt på. Det konkave stykke er nederst og den konvekse kvarte cirkel øverst. Tæppet er til barnebarn Holger til konfirmationen i april. Jeg har lavet en arbejdsplan: der skal sys 14 cirkler om ugen, der skal være 42 i alt. Jeg syr også småting i hånden ved siden af og er lige begyndt på en hæklet påske kanin til mig selv!!

søndag den 17. januar 2016

...Næsten færdig med skærearbejdet.Her er det meste stof til konfirmationstæppet til Holger, hvor han selv har valgt farverne. Der skulle skæres ca. 375 stykker til Helene Gravenhorsts tæppe, som er på forsiden af hendes nye bog (udkom aug. 2015). Jeg har også skåret store grå kvarte cirkler, men mangler nu 120 små grå kvarte cirkler. Min arm er træt, så det bliver først i morgen. Jeg glæder mig til at komme til at sy. Farverne er smukkere i virkeligheden, og det er råhvidt stof til venstre på billedet.

søndag den 10. januar 2016

1.FORSØG MED CIRKLER.


Her har jeg forsøgt at sy cirkler efter Helene Gravenhorsts bog: JEG ELSKER PATCHWORK. Det er en rigtig dejlig bog med fine vejledninger og mange forskellige tæpper med cirkler. Det lille kvadrat måler færdigt ca. 18 x 18 cm, det store 34 x 34 cm. Jeg skal nemlig sy et tæppe til barnebarn Holgers konfirmation i april. Han har selv sagt, at han gerne vil have et, hvis der må komme fleece på bagsiden. Han har selv valgt farver bl.a. blå, grå, råhvid og måske grønne - alle ensfarvede. Jeg er nogenlunde tilfreds med forsøget. Det gik lidt lettere, da jeg satte en smallere trykfod på min symaskine, nemlig en inch trykfod. Det er meget vigtigt, at stofferne bliver syet korrekt sammen, jeg brugte også en pincet, som jeg på Dansk Patchwork Forenings Træf i august 2015 så, at Helene brugte. - Men jeg vil også prøve at sy cirkler på en anden måde. Derefter må jeg finde ud af, hvad der passer bedst for mig.

fredag den 1. januar 2016

1.JANUAR 2016.


JEG NÅEDE DET!
Nytårsaften 2015 blev jeg færdig med dette søde vinterbilllede, som opstod over 24 dage i december. Jeg havde nemlig bestilt julekalenderen hos Linette fra QUILT MY DESIGN. Og hvilken julekalender - alt er bare så gennemarbejdet med en fin A4 vejledning til hver dag, stof og den broderitråd, der skal bruges. Det har været så sjovt at sy billedet, og den fine bøjle fulgte også med. Da jeg skar forkert i det grønlige stof til kanten, fandt jeg i mine gemmer dette grankogle stof, som jeg også syntes, kunne bruges. Det har været 24 rigtige hyggelige dage ... glæder mig allerede til december igen. TAK til Linette for det store arbejde.